«Руханку для найменших» провели в Тернополі

Спортивний майданчик, що на бульварі Данила Галицького 26, сяяв від дитячої усмішки та сонця. Тернопільська спортсменка Ліля Проць провела спортивно-розвиваючі заняття для дітей та батьків мікрорайону Східний.

На перше ознайомче заняття прийшло семеро матусь з дітками. Кажуть, що давно чекали на такий захід у своєму дворі, адже тих занять, які проводять діткам в садочку не достатньо, переконані батьки.

 Людмила, мама дворічного Станіславчика особисто запросила пані Лілю:

- Якось я дізналася через Фейсбук про те, що в Тернополі проводяться спортивні заняття і зініціювала їх тут, оскільки не завжди у нас є можливість поїхати в центр. А на бульварі є вдосталь дітей і немає чим їх зайняти. Звісно майданчики - це дуже добре, але потрібно трішечки переключити їхню увагу на щось інше, змінити вид занять, щоб діти займалися чимось іншим крім пісочниці.

«Руханка для найменших» крім рухливих ігор передбачає також розвиваючі.

- Саме ці ігри для дітей такого віку є надзвичайно корисними - це як ігри на розвиток дрібної моторики, так і на спритність, рухливість, на вивчення кольорів. Це те, що кожна мама бажає своїй дитині, - ділиться одна з матусь. - Я би побажала батькам не боятися і завжди приділяти увагу своїй кровиночці, приводити на всі можливі заняття, щоб маля бачило різноманіття і вибирало в майбутньому те, до чого схильне найбільше.

Перед батьками завжди стоїть завдання – допомогти дитині пізнати і виявити саме ті інтереси, ті захоплення, які їй притаманні.

Спортсменка, тренер Ліля Проць розповідає:

- Доросліші дітки більше ідуть на контакт, але з такими маленькими треба теж починати займатися, і взагалі перед нами стоїть завдання розвивати культуру здоровя для батьків. У нас багато сімей, у яких не прийнято робити ранкову гімнастику, і діти не дивляться як це, не повторюють та не займаються самі. Можна на дворі побігати, в пісочку погратися, але тут конкретніші завдання ставимо: пробігтися, попасти в ціль, щось оббігти, повернутися назад, точніше вдарити.

Ранкову руханку спортсменка проводить на добровільних засадах:

- Ми закупляємо інвентар, дещо власними силами добирають батьки. Правда, перші заняття важкуваті, адже треба дати дітям час на знайомство, а знайомим маляткам дати час притертися один до одного. На Старому Ринку дітки вже активно йдуть на контакт.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео