Тернополяни можуть подати документи на закордонний паспорт онлайн

Відтепер у Тернополі працює електронна черга на виготовлення закордонного паспорта.

Завдяки співпраці розробників та волонтерів порталу адміністративних послуг iGov та Тернопільської ОДА, відтепер у нашому місті функціонує сервіс електронної черги на виготовлення закордонного паспорта, що дозволяє значно заощадити час та нівелює потребу стояти у довгих чергах.

Для подачі  заявки потрібно слідувати простій інструкції у декілька кроків:

  1. Перейти на сторінку замовлення послуги https://ternopil.igov.org.ua/service/176/general

  2. Обрати Тернопільську область - місто Тернопіль

  3. Авторизуватись за допомогою сертифікату ЕЦП чи BankID

  4. Заповнити необхідні поля та обрати зручну дату та час візиту

Після проходження даних кроків інструкції на електронну пошту надходить підтвердження запису, посилання для друку заяви, квитанція для оплати та перелік документів, що необхідно мати при подачі у ДМС. Зауважимо, що оплатити послуги можна у будь-якому банку, а з собою мати в наявності оригінал платіжного доручення з “мокрою” печаткою. Ось і все. Далі лише вчасно з'явитись в орган ДМС до інспектора у призначену годину. Зауважте, при не змозі прийти у вказаний час, варто скасувати заявку, у іншому випадку можливість повторної заявки для даної особи буде обмежена.

Нагадаємо, iGov.org.ua - інноваційний проект, покликаний перевести 100% державних послуг України в електронний вигляд. Відтак послуга запису електронної черги на виготовлення закордонного паспорта, далеко не єдина, що вже реалізована на Тернопіллі у сфері “паспортних” послуг. Так, для прикладу, для жителів Чортківського району реалізована можливість значну кількість даних послуг оформити дистанційно. Всього ж на Тернопільщині працює 56 послуг, а ще 24 запрацюють в найближчому часі.

Вибір читачів за тиждень

Відео