Переселенцям у Тернополі – руку підтримки і роботу

Цілий комплекс адресних соціальних послуг пропонують вимушено переміщеним особам, які переїхали з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у Тернопіль​.

Аби допомогти особам, які переїхали з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у м. Тернопіль, знайти підходящу роботу, адаптуватися у соціумі та на ринку праці, у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар для внутрішньо переміщених осіб за участю голови громадського об'єднання вимушено переміщених осіб «Наше майбутнє» Юлії Білецької.

- Такій категорії громадян надається комплекс адресних соціальних послуг: підбір підходящої роботи, професійна орієнтація, організація професійної підготовки та перепідготовки для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, у тому числі з наданням ваучера на навчання, сприяння у започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також інформаційні та консультаційні послуги - розповіла фахівець міськрайцентру зайнятості Любов Смик. - Окрім послуг із працевлаштування, ми тісно співпрацюємо із органами влади, волонтерськими та громадськими організаціями різного спрямування, які опікуються питаннями переселенців.

Юлія Білецька розповіла учасникам заходу про те, що основним напрямком діяльності громадського об'єднання «Наше майбутнє» є створення спільноти вимушено переміщених осіб, з'ясування та максимальне вирішення потреб тієї чи іншої людини. Присутні цікавилися матеріальними виплатами державних установ, питаннями житла, можливостями оздоровлення дітей в літніх таборах тощо. Пані Юлія запропонувала присутнім заповнити анкети організації та обмінятись контактними даними.

До слова, у січні-березні 2016-го на обліку у Тернопільському МРЦЗ перебував 31 переселенець, з них: 7 – працевлаштовано, 9 - проходили профнавчання, 1 відкрив власну справу, 1 отримав тимчасову роботу. Продовжується пошук роботи ще 19 особам.

Вибір читачів за тиждень

Відео