Понад 7 мільйонів тернопільські депутати виділили на профтехосвіту

Додаткові кошти, які надійшли у казну Тернополя, розподілять на різні нагальні потреби. Причому значну частину спрямують на житлово-комунальне господарство.

Так вирішили депутати, які на сесії міської ради проголосували за звіт про виконання бюджету Тернополя за перший квартал і внесли зміни до бюджету міста на 2016 рік. Доповідала заступник міського голови із фінансових питань Вікторія Остапчук. Слухали її депутати неуважно, питань не ставили. Мовляв, усе з’ясували на засіданнях комісій.

У звіті Вікторії Остапчук за перший квартал йдеться: місто отримало 422 млн 531,3 тис. грн доходів. Натомість видатки за цей період склали 369 млн 626,4 тис. грн, в тому числі.

- За доходами бюджет виконали на 109,2%, тобто додатково отримали 39,2 мільйона гривень, - каже вона. – Зокрема, за власними доходами, без врахування міжбюджетних трансфертів виконання склало 136,3%. Тобто сума перевиконання становить 50 мільйонів.

Розподіляти ці гроші було на що. Так, майже 2,3 мільйона гривень тепер витратять на зовнішнє освітлення міста. Надійдуть кошти і на встановлення нових обмежувачів руху - «лежачих поліцейських», а також - на рекультивацію ділянок на вулиці Микулинецькій, наданих під забудову учасникам АТО. На капітальний ремонт дитячих садочків виділили понад півмільйона гривень, а школам - 350 тисяч гривень.

Окрім того, із казни додали понад 2 мільйони гривень на зарплату медикам. А закладам професійно-технічної освіти, які не є власністю міста, із казни виділили майже 7,5 мільйона гривень. Ці гроші підуть на зарплати, стипендії і сплату за енергоносії. У місті змушені так чинити, адже держава просто відмовилася фінансувати заклади професійно-технічної освіти.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео