Великодній майстер-клас для дітей сиріт відбувся у Тернополі (фото)

Понад 50 дітей з інтернатних закладів Тернопільської області зібрали під одним дахом у приміщенні благодійного фонду «Карітас» для того, щоб привити любов до українських звичаїв та обрядів на передодні Великодня. Ініціатором заходу є БФ «Майбутнє сиріт».

Андрій Назаренко, голова благодійного фонду розповідає:

- Наш фонд створений випускниками інтернатів, відповідно всі ініціативи та проекти,що від нас надходять зумовлені побажаннями дітей - що вони бажають, те ми стараємось робити. А сьогоднішнє свято – «Великодня майстерня» у нашому місті вперше, адже попередні роки ми з волонтерами завжди їздили у ті заклади, де перебувають дітки. На щастя, кількість дітей-сиріт у області зменшується, і відповідно, тепер у нас є змога зібрати їх усіх тут.

Цього року волонтери взяли на себе таку відповідальність, привезли діток до Тернополя, але в процесі роботи, всі між собою познайомилися та об’єдналися.

- Мені дуже подобається малювати писанки, - розповідає Аня, вихованка одного з інтернатів. - Я раніше пробувала, але зараз виходить краще.

Наймолодші вихованці плели квіти з бісеру, а також робили листівки до Великодня. Проте, кожен обирав окремо до якого з 10-ти гуртків хоче приєднатися.

По закінченню заняття для діток провели конкурс і частували солодощами.

«Великодню майстерню» благодійний фонд спільно з волонтерами облаштували своїми силами, адже за словами керівника фонду місто не підтримало такої ініціативи, ніхто не відгукнувся, не сприяв проведенню заходу, не допоміг пожертвами.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео