Август Тірі завітав в Тернопіль (фото)

Експерт з питань автобронедивізіону, доктор філологічних наук Август Тірі презентував власну книгу про Бельгійський автобронедивізіон - «Герої Короля Альберта».

Цей чоловік є професором журналістики в Католицькому університеті в місті Мехелен (Бельгія), спеціалістом з вивчення германських та слов’янських мов, автором численних репортажів, рецензій, трьох романів, двох збірок подорожніх репортажів, літературної монографії «Мелехен над Тигрісом». Цього разу професор приїхав в Україну недарма, адже у його книзі є спогади бельгійських солдатів про Тернопільщину.

- Августе, скільки часу Ви працювали над книгою, яку сьогодні презентуєте тернополянам?

- 20 років – це вже друга історична книга, і у ній відтворено події часів існування автобронедивізіону.

- Про що саме книга?

- Тут йде мова про те, як члени цього дивізіону змогли добратися до своїх домівок, пройшовши нелегкий шлях війни.

- Чому «Герої Короля Альберта» така популярна книжка на сьогоднішній день?

- Після її виходу, рік тому, відомий і талановитий кінорежисер Ян Бюльтил запропонував відзняти фільм на цю книгу. А також, це наша спільна історія, яку треба донести до всіх. Сьогодні у кінозалі ви зможете побачити анімаційний фільм, в основу сюжету якого лягла історія з книги. Також у кінотеатрі буде представлено загалу її оригінал.

- Якою мовою Ви її писали?                                                                            

- Книга написана моєю рідною мовою – німецькою. Вже наступного року планую перекласти її англійською, адже така ж виставка запланована у Америці.

Презентація книги проходила у кінотеатрі «Палац Кіно» 24 квітня.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео