В Тернополі відкрили виставку "Палітра"

До Тернопільської обласної бібліотеки для молоді завітав жіночий мистецький гурт «Палітра» з виставкою своїх робіт. 32 унікальні картини дев’ятьох кременецьких художниць експонуватимуться у відділі мистецтв до 29 квітня.

Твори мисткинь Марії Швед, Юлії Трачук, Іванни Погонець, Світлани Ткачук, Надії Волощук, Олени Павлович, Богдани Гуменюк, Олександри Панфілової та керівника гурту Тетяни Балбус написані в різних тематичних жанрах. Тут і пейзаж, і натюрморт, і портрет, є і побутовий жанр з використанням різної техніки (олійний живопис, акварель, акрил, гуаш, графіка на папері, картоні чи полотні тощо), пише vilne.

— Кожна з майстринь — творча, яскрава й неповторна особистість, — каже завідувач відділу мистецтв бібліотеки Наталія Терлецька. — Кожна має свій стиль і техніку роботи. Надіємося, що експозиція зацікавить ширше коло тернополян і вони відкриють для себе нові імена.

«Палітра» щороку представляє свої нові роботи в Кременецькому краєзнавчому музеї. Виставки гурту відбуваються і в інших містах. Художниці беруть участь у Міжнародних українсько-польських пленерах «Діалог двох культур», «Зустрічі в Кременці», фестивалях народного мистецтва «Карпатський вернісаж» (Івано-Франківськ), міжнародному фестивалі писанкарства «Етноеволюція» (село Космач Івано-Франківської області) та ін.

Вибір читачів за тиждень

Відео