Тернополян агітують до нової церкви?

Минулого року усім роздавали листівки з написом «ПАСХА» і цього року теж. Люди беруть, гадають що це якісь певні настанови перед святами, або ж реклама, проте це не так. Така листівка потрапила й мені до рук.

Поглянула, поклала до кишені і коли перебирала мотлох перечитала з цікавості. Одразу виникло запитання, що ж за церква агітує людей? Загуглила адресу і виявилось ХВЄ - Перша Церква Християн Віри Євангельської.

Цікаво, скільки відсотків тернополян купляється на агітки такого типу, адже їх роздають у центрі міста вже другий тиждень поспіль.

Зрозуміло, що такі речі мають право на існування і цього ніхто заборонити не може, але текст такого рекламного бюлетеня грамотно написаний, і якщо людина старшого віку чи особа з нестійкими моральними принципами, слабкою психікою та слабохарактерна дочитає до кінця та зацікавиться, то у цьому «храмі» явно збільшиться чисельність прихожан.

Ось уявіть собі, ви йдете по вулиці, куштуєте морозиво і раптом вгледите священика, отця своєї церкви, який стоїть у рясі і роздає реклами з цитатами Святого Письма. Дико звучить, правда?

Я звісно, нікого не засуджую, адже усі вірування мають право на існування. Як то кажуть «скільки людей, стільки й думок». Людину щось повинно тримати на землі серед живих – і це знову ж таки віра. Кожен повинен мати для себе щось святе, але що саме і у який спосіб, вам не повинні нав’язувати.

Народились, прийняли батьківську віру і живіть спокійно. Тим паче християнам перехрещуватися заборонено - це не по-християнськи. Брати такі агітки чи не брати – вирішувати вам, а я гадаю, що про такі речі потрібно говорити і писати.

Анна КРАВЕЦЬ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео