Іменинники 28 квітня на Тернопільщині

Цього дня народилися:

громадська діячка Орислава Будзило (1949, с. Магдалівка Підволочиського району);

учасник національно-визвольних змагань, громадський діяч, член УВО, ОУН, фундатор 12-го тому «Літопису УПА» - «Третя Подільська воєнна округа УПА «Лисоня» (1989) Степан Гаврилюк (псевдо «Білий», «Підкова», «Чорний» та інші; 1912, с. Потік Козівського району);

педагог, освітній та громадський діяч, діяльний у громадських організаціях української діаспори в Австралії Станіслав Слободян (1898, м. Заліщики – 25. 06. 1964, м. Брісбен, Австралія).

Сьогодні відзначають Всесвітній день охорони праці. Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

А ще сьогодні свої іменинни святкують Павло і Петро (у католиків) та Анастасія, Андрій, Аристарх, Василина, Віктор, Зосима, Кіндрат, Лук'ян, Савва, Трофим (у православних).

Вибір читачів за тиждень

Відео