Роздуми над страстями Господніми під акомпанемент безсмертного твору композитора Йосифа Гайдна «Сім слів Спасителя на Хресті»

Величаве духовне дійство у час Великого посту відбулося у козівському храмі Успіння Пресвятої Богородиці з ініціативи священика о.Василя Баглея та за сприяння керівника компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського з родиною.

«Я досі перебуваю у полоні цієї зворушливої події і дякую Господу за змогу відчути усю глибину страждань Ісуса Христа, які Він терпів заради нас, живих», - сказав Іван Адамович.

Музичні реколекції відбувалися із залученням струнного квартету зі Львова «Ad libitum». Духовні роздуми провадив о.Олег Гірник, який закликав вірних до молитви в особливий спосіб – роздумувати над страстями Господніми під акомпанемент безсмертного твору Йосифа Гайдна «Сім слів Спасителя на Хресті».

Цей твір наскрізь пронизаний атмосферою високих і чистих помислів та торкається вічних цінностей. Він написаний спеціально для виконання у Страсну П’ятницю під час Богослужіння. У семи коротких фразах, збережених для нас Святим Євангелієм, Ісус Христос передав усю сутність Його жертви під час страждань на хресті. Розважання у храмі переплелися із сумними спогадами нашої дійсності – трагічними подіями на Майдані та на вулиці Інститутській у Києві, які під звуки музики спонукали присутніх відтворювати в уяві ті жертовні події, а серце – плакати, згадуючи останню дорогу Небесної сотні.

Наприкінці музичних реколекцій отець Василь подякував музикантам струнного квартету та пані Ярині Коваль за чудову поезію і роздуми, а священику Олегу Гірнику – за мудру духовну науку.
Читайте також: Струнний квартет "Ad libitum" виконав "Сім слів Христа на Хресті"

Вибір читачів за тиждень

Відео