Владика Теодор у Тернополі вперше омив ноги священикам (фото)

У Великий четвер Страсного тижня у тернопільській катедрі для владики Теодора відбулася знаменна подія

В Архикатедральному Соборі Тернополя відбувся Чин умивання ніг, який здійснив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської УГКЦ Теодор (Мартинюк). Традиційно під час читання Євангелія Архиєрей перепоясав себе рушником, влив освячену воду до умивальниці і обмив ноги 12-ом священикам архиєпархії, повідомили «ТЕРЕН» у прес-службі Тернопільсько-Зборівської  єпархії.

Молитовне дійство провели церковні ієрархи, слідуючи прикладу Ісуса Христа, який на знак покори омив своїм учням і апостолам ноги на Тайній Вечері.

Подія відбулася після закінчення заамвонної молитви Вечірні з Літургією св. Василія Великого. У молитві, окрім священиків архиєпархії, взяли участь семінаристи Тернопільської духовної семінарії, представники монаших чинів та вірні.

“Сам і нині, Владико, пройшовши посеред недостойних слуг Твоїх, що йдуть за твоїм прикладом, обмий всяку скверну і нечистоту душ наших, щоб ми, обмивши порох, який приліпився до нас від прогрішень наших і обтерши рушником любові один одного, могли вподобатися Тобі в усі дні життя нашого і знайти благодать перед Тобою”, – молився Владика.

Насамкінець Єпископ Теодор від імені Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) вручив церковну нагороду хрест з прикрасами отцю П'єру Джакозі, ректору духовної семінарії із італійського міста Савона, який багато років приймає на навчання студентів з України, а цими днями святкує 20 років священичих свячень.

Орест Сарматський

Фото: о. Ярослав Шевчук

 

Вибір читачів за тиждень

Відео