Останній день для подання декларацій – 4 травня, нагадують тернополянам

Про завершення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2015 році, нагадують у Державній Фіскальній Службі (ДФС).

Про те, як жителі Тернопілля звітують про свої доходи, «Терен» докладно писав ТУТ і ТУТ

- За податковим законодавством, строк подання декларацій про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) для громадян і осіб, які проводить незалежну професійну діяльність, – до 1 травня року, що настає за звітним, - повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. – Проте, відповідно до п. 49.20 ст. 49 Податкового кодексу, якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважають операційний (банківський) день, що настає за вихідним чи святковим днем.

Фахівці зауважили: відповідно до ст. 67 Кодексу законів про працю, у випадку, коли святковий або неробочий день збігається із вихідним, то його переносять на наступний після святкового або неробочого. Отже, першим робочим днем у травні буде 4 травня.

- Відтак останнім днем строку подання податкових декларацій за 2015 рік для громадян і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, вважається середа, 4 травня, уточнюють у податковій.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео