Приємний сюрприз напередодні Великодніх свят зробило керівництво ПАП на Тернопільщині (фото)

« Агропродсервісу» в особі п. Івана Чайківського  власникам земельних паїв, що перебувають в користуванні  ТОВ « Агро – Ланівці» , а їх не багато – не мало 650. Всі пайовики отримали святковий продуктовий набір: гарну ваговиту пасочку, кільце ковбаси й по два кілограми муки, круп та цукру.

 За цінами на даний час, вартість такого «кошика» становить приблизно 200 гривень. А на додачу ще й вітальну листівку. Це, так би мовити,  для підтримки духу, аби кожен з них персонально відчув, що він не забутий, бо якщо не сам, то його батьки, чи родичі працювали на цій землі, закладали основи попереднього господарства, на базі якого діють і сьогодні. Людям похилого віку й тим, хто за станом здоров’я,  не в змозі були самі забрати подарунки, їх розвозили по домівкам, адже власники земельних паїв живуть не лише у Ланівцях, а й у довколишніх селах.

- Навіть тим з пайовиків, хто мешкає за межами району, ми знаходимо можливість передати наш святковий продовольчий набір, - запевнив заступник голови ТОВ « Агро – Ланівці» Василь Ребрина. 

- Дехто навіть  відразу й не повірили,  коли їм повідомили про Великодній гостинець. Піддавали сумніву, що в досить складній для життя державі і для сільгоспвиробника  економічній ситуації, господарство знайшло можливість для такого подарунка, - поділилась з нами бухгалтер  ТОВ « Агро – Ланівці» Лариса Мартинюк, котра з допомогою  колег по роботі,  біля  заставлених у два поверхи пасочками столів, роздає землякам святкові смаколики.

Це підтверджували нам  і самі відвідувачі, потік яких щогодини зростав. Люди приходили в святковому настрої ,усміхались, бажали працівникам господарства гарних свят, іноді обговорювали свої проблеми.

- Особисто я ніколи не сумнівався в керівництві ПАП « Агропродсервісу», як надійному партнерові селянина – пайовика,- сказав нам при зустрічі один з ветеранів ще колишнього колгоспу та його подальших правонаступників - ланівчанин Микола Мізерний, який завершував свою трудову біографію у створеному тут у 2006 р. ТОВ « Агро – Ланівці».

 І мова, звичайно, передусім не про Великодні подарунки. Це, лише зайвий доказ уваги до людей праці. П. Іван Чайківський, за словами нашого співрозмовника, щороку вчасно і досить щедро розраховується з власниками земельних паїв. Так, п. Микола отримав минулого року із засіків господарства на свій пай 50 кг цукру і 50 кг муки, а також 3 центнери кукурудзи і 7 центнерів пшениці.

   На завершення, хочеться навести слова з опублікованого в місцевій райгазеті Великоднього вітання п. Чайківського, яке адресоване не лише працівникам і пайовикам господарства, а й усім краянам: « Нехай ваші домівки повняться світлою пасхальною радістю. Бажаю всім душевної чистоти і гармонії. Нехай Чудо Воскресіння Христового надихає нас на добрі та праведні справи.»

Григорій БАСЮК

Фото автора

  

                                                                       

                                                                                                              

 

Вибір читачів за тиждень

Відео