Зниження температури не повинно надто негативно позначитись на плодових деревах

Різка зміна погодних умов викликає занепокоєння серед мешканців сіл, де компанія «Агропродсервіс» орендує землю. Особлива стурбованість серед садоводів.

На жаль, як прогнозують агрометеорологи, такі кліматичні умови протримаються щонайменше до кінця тижня. Як повідомили у гідрометцентрі, цими днями можливі заморозки на грунті, але в повірті їх не повинно бути. Усе залежатиме від хмарності, повідомляє agroprodservice.

- Для плодових дерев у фазі цвітіння, - ділиться своїми знаннями Руслан Кремпович, - було б небезпечно, якби температура повітря знижувалась до мінус 1-2 градусів. Будемо сподіватися, що цього не станеться. Разом з тим, варто проводити задимлення саду, а також збагачувати дерева цинком та амінокислотами. Слід також вносити антиспресанти для кращого перенесення плодовими деревами несприятливих погодних явищ.

Окремі садівники, коли відбувається зниження температури повітря до мінусових показників, проводять дощування цвіту. У результаті цього захисного прийому на пелюстках утворюється льодяна шкірка, яка уберігає тичинки цвіту від змерзання.

А що стосується запилення, то навіть при тому, що у період похолодання не літають бджоли, воно може відбуватися перехресним методом різних сортів доповнювачів.

Вибір читачів за тиждень

Відео