Відтепер переселенцям буде до кого звернутись (фото)

Нещодавно у Тернополі створили ГО «Об’єднання вимушено внутрішньо-переміщених  осіб «Наше майбутнє» та найближчим часом буде створений сайт для переселенців.

Ідея створення «Об’єднання вимушено внутрішньо-переміщених  осіб «Наше майбутнє» виникла  в з’язку з тим, що в Тернополі немає такої організації, яка би займалась проблемами переселенців, надавала б якусь підтримку, правову допомогу.

-Тобто, нам, переселенцям допомагають благодійні фонди, громадські організації. Кожен в межах свого фінансування, і того що він має, - зазначає Юлія Білецька, голова ГО « Об’єднання вимушено внутрішньо-переміщених  осіб «Наше майбутнє».

Активісти, також планують створити реєстр переселенців, які потребують допомоги, які ще не отримували її, і тих, які не знають куди звернутися.

-Знаю сім’ю, яка проживає в Теребовлянському районі. Був момент, коли вони потребували допомоги, вони йшли і питали до кого звертатись, на що чули у відповідь – подивіться в інтернеті, - розповідає Юлія Білецька.

Організація має на меті згуртувати разом переселенців в єдине. Як пояснює Юлія Білецька, благодійні фонди та ГО, надавали б свою допомогу  організації «Наше майбутнє», а вона давала б потребуючим.

Також,  Юлія розповіла, що планується створення єдиного інтернет-ресурсу в Тернополі для переселенців.  Це робиться для того, щоб людина набираючи в пошуковику «допомога переселенцям Тернопіль» відразу потрапляла на вищезгадану організацію. 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео