Тернопільська поетеса демонструвала свою творчість на київській сцені

20 – 24 квітня, до Всесвітнього дня книги та авторського права, у Київському Мистецькому Арсеналі відбувся VI міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво.  

У фестивалі взяла участь і тернопільська поетеса.

Фестиваль був насичений найрізноманітнішими виставками, майстер-класами, музично-поетичною програмою, дискусіями та презентаціями, проте родзинкою вечора став майданчик міжнародної корпорації "MERIDIAN CZERNOWITZ".

- Цього року на цій локації ми мали змогу зустрітися з фанатами справжні метри української літератури: Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Оксана Забужко, Олександр Бойченко, Лесь Подерв’янський та інші. А також популярні зарубіжні автори: Франческо Альберті (Італія), Яромір Штетіна (Чехія), Яхим Тополь (Чехія), Манана Менабде (Грузія) та Іґнацій Карпович (Польща), - ділиться враженнями тернопільська поетеса Тетяна Іваніцька.

«Центру літературної освіти» спільно з Міжнародною літературною корпорацією «MERIDIAN CZERNOWITZ» провели поетичний марафон випускників якого Літшколи,  мета якого – створити умови для максимального знайомства і культурного обміну учасників Літшкіл.

Найцікавіше, що з понад півсотні авторів, які подали заявку на участь, організатори вибрали 17 кращих, і серед них опинилась наша тернопільська поетеса, Тетяна Іваніцька. 

- У поетичному марафоні я брала участь вдруге. Обидва рази читання надзвичайно вразили мене та надихнули. Дуже приємно, що є такі заходи, де молоді поети та письменники мають змогу продемонструвати свою творчість досвідченій публіці та професійним авторам. Надихає, коли після твоїх читань, відомі письменники підходять до тебе, аби висловити приємні враження та побажати успіху. Окрім того, в столиці я виступала вперше, тому надзвичайно вдячна організаторам марафону за таку можливість, - розповідає Тетяна Іваніцька.

 

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото з власного архіву Тетяни Іваніцької

Вибір читачів за тиждень

Відео