Лановеччина стає європейською

«Лановеччина європейська» - саме під такою назвою заснували нещодавно нову громадську організацію в м. Ланівці.

   Ініціаторами її створення стали люди, котрі не могли стояти осторонь магістральних шляхів розвитку свого району. А в майбутньому, відповідно до створюваних тут тепер громад, прагнуть бути рушійною, організуючою і просвітницькою силою регіону. Особливо в час, коли функції влади обмежуються, а мешканці того чи іншого населеного пункту часто ще не готові чи не вміють брати на себе відповідальність за його долю.

 «Основною метою організації, - як зазначено в її статуті, - є консолідація громадськості в  економічному, господарському, соціальному, культурному, правовому житті Лановець і місцевої громади, активізація її участі в зміцненні державності України, її економічній розбудові, процесах євроінтеграції. Налагодження контактів і співпраця з земляками – вихідцями з даної території для відродження  історичної пам’яті та зв’язків з рідною землею, їх малою батьківщиною, для залучення до суспільно важливих справ.»

  Серед фундаторів «Лановеччини європейської» – здебільшого люди середнього віку, представники різних спеціальностей, котрі довели свою успішність у різних царинах суспільної діяльності. Серед них – досвідчений фахівець у сфері землеустрою Володимир Наконечний, лікар Володимир Гулько, освітянин зі стажем, голова районної Cпілки чорнобильців Михайло Мазур, депутат міської  ради, підприємець Петро Стецюк, і уродженець Лановеччини, член-кореспондент Транспортної академії України, кандидат економічних наук, доцент Руслан Баран.

 –  Повсякденне життя Лановеччини демонструє, що представники тих чи інших політичних партій, які активно агітують за свої політичні сили в час передвиборчої кампанії,  потім здебільшого доволі мляво виявляють себе у роботі місцевих рад, - говорить один із членів ініціативної групи Руслан Баран,-  Воно й зрозуміло: партії для того й існують, аби боротись за владу. Та виникає питання – а що потім? Звісно, в місцевих радах є окремі активні висуванці тієї чи іншої політичної сили, які виступають на сесіях, проявляють ініціативу. Але є стільки важливих повсякденних справ, де потрібні значніші зусилля й щоденна серйозна діяльність. Тому давно виникла потреба в громадській організації, яка не бореться за владу, але прагне спільно з представниками влади бути трудівником на ниві місцевого життя.

      На ініціативу ланівчан вже відгукуються їх земляки з різних куточків України. Про своє бажання стати колективним членом новоствореної організації днями заявило  одне з найактивніших земляцтв - Львівське  товариство «Тернопільщина».

Григорій БАСЮК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео