На Тернопільщині після появи поліцейської станції з села втік циганський табір

У селищі Золотий Потік Бучацького району, де відкрили першу на Тернопільщині поліцейську станцію, постійну присутність правоохоронців відчули одразу.

Окремі люди вже навіть нарікають на появу поліцейської станції, адже доводиться привчатися до порядку, повідомляє УНІАН.

«Насамперед нам нарешті вдалося запровадити централізований вивіз сміття. Раніше місцеві вивозили сміття по лісах та посадках. Поліцейські почали за це систематично штрафувати. Люди побачили, що так далі робити не вдасться, почали укладати договори на вивезення сміття. Робимо це уже централізовано. Більше того, взялися і за очистку стихійних сміттєзвалищ», – розповідає голова громади Золотого Потоку Ростислав Кушик.

Створення на Тернопільщині поліцейських станцій ініціював в.о. начальника ГУ НП Богомол
Він також відзначив, що з появою поліцейських молодь переслала «гасати» на автомобілях вулицями селища, раптово «зникли» цигани, які систематично таборували поруч і випрошували в людей харчі, а могли видурити і щось цінніше.

«Спритники-закупівельники, які любили скористатися тим, що старенькі не орієнтуються в цінах на металобрухт або на худобу, уже до нас не зачасчають. Була крадіжка побутової техніки – за добу розкрили. Ми виділили кошти на пальне, то поліцейські навіть вночі виїжджають на патрулювання. Загалом люди задоволені, але є й такі, які ображаються, бо попалися на вивозі сміття в посадку і змушені були платити штраф», – ділиться враженням від роботи місцевої поліцейської станції голова громади.

Загалом на Тернопільщині діє уже 5 поліцейських станцій. До кінця червня заплановано відкрити ще 12.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео