На Тернопільщині шахраї вже торгують бджолами

8500 гривень втратив мешканець Баштанського району Херсонської області. Чоловік на торговому сайті "OLX" знайшов кілька оголошень про продаж бджолиних сімей. Продавали комах жителі села Луки Монастириського району, що на Тернопільщині.

Пасічник зателефонував до них і вони обговорили кількість необхідних сімей та суму, пише dosie102.

За словами начальника Монастириського відділення поліції Андрія Гожія, один з "продавців" запропонував оплатити аванс в сумі 650 гривень. Проте житель Херсонщини вирішив проплатити одразу всю суму - 6000 гривень. Стовідсотково розрахувався він і з іншим продавцем, перевівши на картку ще 2000 гривень. Проте товару в обумовлений час не отримав, а телефони продавців перестали відповідати.

Потерпілий звернувся за допомогою телефоном до правоохоронців Монастирищини. Андрій Гожій каже, що вони перевірили особисті дані людей, на чиї рахунки чоловік перекидав кошти. Як з'ясувалося, у селі Лука такі особи не проживають, а покупець став жертвою шахраїв.

Працівники поліції вкотре звертаються із застереженням і попередженням, остерігатися спілкування з незнайомими або малознайомими особами, які продають чи купують товари. Замовляючи товар через Інтернет-мережу - сплачуйте його вартість тільки після отримання замовлення.

Вибір читачів за тиждень

Відео