Бережанщина усі вихідні фестивалитиме

7, 8 і 9 травня прийматиме гостей Бережанський замок. Там відбудеться українсько-угорський фестиваль «Ференц-фест»,присвячений князю Трансильванії Ференцу Ракоці ІІ.

У 1707 році в Бережанах він, як керівник антигабсбурзької національно-визвольної війни угорського народу, проголосив відозву, яка стала початком боротьби угорців за незалежність, пишуть berezhany.

До участі у фестивалі запрошені угорці із міста Берегово Закарпатської області, делегації з Угорської республіки, представники дипломатичних відомств. Передбачені пізнавальна, розважальна, спортивна, концертна, дитяча, кулінарна програми.

7 травня о 16.00 в рамках фестивалю відбудеться доповідь-лекція про сучасну угорську літературу, а о 20.00 – лекторій «Конституційні витоки».

8 травня о 13.00 на площі перед ратушею відбудеться інсценізована костюмована зустріч гостей фестивалю і під супровід духового оркестру всі відправляться до Бережанського замку. Там, під час відкриття фестивалю, буде урочисто зачитано відозву Ференца Ракоці ІІ угорською та українською мовами.

О 15.00 в замку розпочнеться концертна програма із музично-танцювального марафону «Чардаш-рондо» та майстер-класу для бажаючих навчитися танцювати чардаш. У концертній програмі також візьмуть участь дорослі і дитячі колективи з Берегово, Бережан, Козови.

Буде ще стрільба з лука, фотографування в історичних костюмах, майстер-класи з писанкарства. І все це під аромати угорських та українських страв.

Вибір читачів за тиждень

Відео