Максим Кідрук: «Зазирни у мої сни» - мій перший роман із подвійним дном»

Про це та інше письменник розповів під час зустрічі із читачами у драмтеатрі. «Зазирни у мої сни» — третя книжка в серії технотрилерів. Але суттєво відрізнятиметься від них.

— Я дуже багато читаю, і це спричиняє те, що я росту і як читач, і як письменник. Почав розуміти, що виростаю з тих книжок, котрі писав раніше. Це не означає, що вони погані — це хороші історії, котрі захоплюють, котрі можна заковтнути за день чи ніч, але вони не мають нічого, що було б глибше за треш. Зрозумів, що так писати не можна. «Зазирни у мої сни» —моя перша книжка, що матиме подвійне дно, яка матиме щось поза трешевою історією, — пояснив письменник.

Максим Кідрук розповів частину сюжетної лінії історії, але наголосив, що поза подіями та екшеном буде ще багато цікавого. Якщо ж коротко, то зав’язка «Зазирни у мої сни» виглядає так:

— Це історія звичайного хлопчика з Рівного, — почав Максим Кідрук. — Під час операції у нього на 36 секунд зупинилося серце, а потім знову запустилося, але ці 36 секунд він провів десь не тут і повернувся звідти не сам — щось вхопило його за руку та прийшло разом із ним. Йому починають снитися дивні сни, хтось приходить до нього. Ці сни настільки виразні та реальні, що починають переходити у життя, починають впливати на нього фізично. За кілька років він з родиною переїжджає до Америки. Вони потрапляють до лабораторії, де можуть «зазирати» в мозок. Вчені стежать за тим, хто приходить у його сни. І весь треш у романі розпочнеться тоді, коли це моторошне «щось» зрозуміє, що за ним спостерігають...

Анна ЗОЛОТНЮК

Вибір читачів за тиждень

Відео