На Тернопіллі виявили «нелегального» алкоголю на 120 тисяч (фото)

Підприємця, який незаконно збував елітний іноземний алкоголь, викрили на Тернопільщині податкові міліціонери.

Під час операції «Акциз-2016» фахівці оперативного управління та відділу контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Державної Фіскальної Служби (ДФС) в області викрили підприємця, який без ліцензії на право торгівлі алкоголем зберігав і розповсюджував незаконно ввезену на митну територію України продукцію іноземного виробництва.

- Під час обшуку із гаража, розташованого під Тернополем, вилучили 374 пляшки алкогольних напоїв закордонного виробництва. Там були - віскі, лікери, текіла, самбука, вино і бренді, - уточнюють у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. - Їх розливали у скляну, паперову і пластикову тару місткістю від 0,5 л до 5 літрів. Усі пляшки - без акцизних марок.

Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить 120 тис. грн. Наразі вирішується питання щодо притягнення підприємця до адміністративної і фінансової відповідальності.

- Слід зазначити, - додають фахівці, - що Кодексом України про адмінправопорушення за реалізацію алкогольних напоїв без ліцензії передбачена відповідальність у вигляді штрафу - від 17000 грн до 34000 грн. Якщо ж на алкоголі немає марки акцизного податку на порушника, окрім вказаного, накладають штраф від 850 грн до 3400 грн із конфіскацією алкогольних напоїв.

Крім того, у Законі «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» за торгівлю алкогольними напоями без ліцензії, а також за зберігання і реалізацію алкоголю без марок акцизного податку, встановленого зразка, передбачили застосування фінансових санкцій у розмірі 200% вартості товару, але не менше 17000 грн, за кожне із вказаних порушень.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото, надане Відділом організації роботи Головного управління ДФС в області

Довідка. Усього від початку року співробітники податкової міліції області вилучили із незаконного обігу товарів підакцизної групи на 6,2 млн грн. Суди прийняли рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 501 тис. грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео