Слухайте, дивіться, говоріть – саме такими словами розпочали мистецький фестиваль «Ї»

Буква «Ї» - унікальна серед усім мов, як і український народ. Тож цей фестиваль, який проводиться уже вчетверте у Тернополі і несе культуру в маси – та рушійна сила, яка може витягнути наше суспільство з певного депресивного стану.

Четвертий щорічний мистецький фестиваль «Ї» стартував сьогодні у Тернополі.  За словами одного із організаторів Василя Томчишина, українська культура має майбутнє, що і показує  4-річний досвід роботи над фестивалем.

Організаторами заходу виступили Ігор Білик, Василь Томчишин, Вікторія Дикобраз, Юрій Матевощук, Степан Гречківській та Павло Бич. Також до роботи над заходом долучились мистецьке об’єднання «Коза».

Під час відкриття фестивалю ініціатори заходу вручили подяки та квіти за допомогу в організації представникам: генерального спонсору «Агропродсервіс», Тернопільської міської ради, Облдержадміністрації, Обласної ради та компанії «Молокія».

  • Цей фестиваль дозволяє нести культуру в маси, що в свою чергу виховує еліту нашої нації. Відтак творити наше майбутнє буде справжня еліта, - висловив подяку організаторам заступник міського голови, Леонід Бицюра.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора 

Вибір читачів за тиждень

Відео