У Тернополі хочуть заборонити поліетиленові пакети

Громадські активісти Тернополя звернулися до міської влади з проханням заборонити продаж і використання одноразових поліетиленових пакетів. Тернополяни мотивують своє звернення загрозою поліетилену для довкілля та здоров’я жителів краю.

Замінити поліетиленові пакети пропонують паперовими. Однак чи дослухаються до голосу тернополян, покаже час, повідомляє ZZ.

«Ми підготували звернення до влади міста, у якому йдеться про велику загрозу поліетиленових речей для здоров’я. Це доведені факти. Крім того, поліетиленові пакети в нас не утилізовуються, а розкладаються більше ста років. В області навіть немає сміттєпереробного заводу. Їх використання треба замінити негайно. Відтак просимо у міської влади відреагувати, зробити певні кроки. Поліетиленовим пакетам є дуже хороша альтернатива – це паперові пакети», – відзначив тернополянин Павло Ковтун.

Це звернення отримало підтримку серед жителів обласного центру. Однак у міській раді кажуть, що у них не достатньо прав для встановлення відповідних заборон.

Вибір читачів за тиждень

Відео