Коли учні підуть на канікули на Тернопільщині

Понад 1200 одинадцятикласників попрощаються зі школою цьогоріч. З них на золоту медаль претендують 149. Ще 26 – на «срібло».

Останній дзвоник пролунає у школах Тернополя 27 травня. Наступного дня одинадцятикласники відгуляють випускний. Про це повідомили в управлінні освіти і науки міськради.

Година святкування «Останнього дзвоника» у кожному закладі різна – все залежить від зручності для учнів, вчителів, батьків та гостей, яких запросили на захід. Графік вже погоджений, кажуть освітяни.

Наступного дня у Тернополі святкуватимуть випускний. Цьогоріч зі школою попрощаються 1226 випускників 11-х класів.

- Традиційно святкування розпочнеться ходою випускників, - розповіла 20хвилин головний інспектор шкіл управління освіти і науки міськради Ірина Маланчук. – Шикуються вони в колони біля Надставної церкви о 15.30 28 травня.

Традиційний для Тернополя парад вишиванок теж є у святковій програмі. Конкурс вишиванок для випускників проведуть 19 травня у школі №5. Переможці-випускники отримають нагороди й подарунки, а 28 травня покажуть своє вишите вбрання тернополянам під час ходи.

- На золоту медаль претендують 149 одинадцятикласників, - каже Ірина Маланчук. - Найбільше їх у школі №3 – 24. У гімназії – 19. По дев’ять – у школах №5 і 24.

В одній зі шкіл-лідерів – №29 - цьогоріч лише три претендента на «золото». Проте заклад в рейтингу найкращих за результатами ЗНО минулих років.

«Срібло» у Тернополі мають отримати 26 випускників. Проте все залежатиме від результатів ЗНО.

З предметів, з яких випускники складатимуть ЗНО, вирахують бал, відповідно від 12-бальної системи оцінювання школярів.

- Ми механізму вираховування не знаємо, - каже Ірина Маланчук. - Нам приходять відомості з центру оцінювання знань. Там є кількість балів, які набрав учень. Вони нам надсилають готові відомості.

На решту учнів після «Останнього дзвоника» чекають екскурсії та навчальна практика.

Кожен заклад своїм наказом визначав час проведення та тематику. Чи це буде робота, скажімо, у шкільній бібліотеці, чи впорядкування пришкільної території – теж визначають у школі.

- Плануємо цього року мовні літні табори, - каже Ірина Маланчук. – Працюватимуть вони у школах №№ 3,5 7 і 17. Інформація про табір буде у цих закладах. Час перебування, програму погоджуватимуть з батьками. Минулого року такими таборами, як доводить практика, залишились задоволені і батьки, і діти. 

     

Вибір читачів за тиждень

Відео