У Тернопільській облраді обіцяють подумати про людей з інвалідністю

Звернутися до Верховної Ради та Уряду із вимогою про прийняття загальнодержавного рішення щодо розірвання усіх торговельних зв’язків із Росією вирішили обласні депутати. Причому така заборона має діяти, поки агресор не відмовиться від Криму і не припинить військове втручання на сході України.

До того ж, на третій сесії представники усіх фракцій проголосували за повернення комплексу Почаївської лаври до складу державного заповідника (читайте ТУТприм.). Також депутати підтримали запит свого колеги - Олександра Башти про збільшення оплати тим, хто доглядає за інвалідами І-ї групи.

- Щоб ви розуміли всю проблематику цього питання, - каже він. - Я - інвалід І-ї групи. Так, я неординарний, так, я активний, але не всі такі. І от людина, яка доглядає за інвалідом першої групи офіційно отримує у нашій державі 16 гривень 16 копійок. Я би просто хотів побачити ці таблиці, за якими робили розрахунок. Це сьогодні, це не вчора! Тобто, нині моя дружина отримує 16 гривень 16 копійок за догляд за інвалідом 1-ї групи.

Цей документ відразу скерували голові обласної держадміністрації Степану Барні. Підтримали депутати і прохання Олександра Башти про вихід зі складу постійної комісії із соціально-економічного розвитку краю.

- Я зрозумів, що моя думка там нікому не важлива, - додає пан Башта. – І не хочу, щоб хтось мені пізніше згадував, що я брав участь у деяких процесах.

Нагадаємо, Олександр Башта став депутатом облради шостого скликання від ВО «Свобода». Коли стало відомо, що він отримав мандат, у залі провели деякі роботи – облаштували пандус до трибуни, спеціальне місце за столом. Тепер депутат, який уже 25 років є інвалідом І-ї групи, сидить поруч із Наталією Турецькою (дружиною екс-нардепа і екс-голови обласної держадміністрації Олега Сиротюка – прим.).

Окрім того, в обласній раді 12 травня прийняли рішення про урочисте відзначення Дня Героїв 23 травня, а також – низку інших (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео