Бережанці хочуть вигнати з міста російськомовне фм-радіо

 Пластуни станиці Бережани Пласту НСОУ розпочали збір підписів проти звучання провокаційної радіостанції  "Пятница" на радіохвилях нашого краю.

 "Просимо вжити відповідних заходів для заборони транслювання в закладах громадського харчування та транспорту російської "попси" та "шансону", а також заборонити звучання на радіохвилях нашого краю провокаційного радіо "Пятниця", - йдеться у підписному листі.

Організатори акції вважають "попсу", "шансон" та "Пятницу" підтримкою українцями країни-окупанта та байдужим ставленням до України та до її власної культури.

Крім того, в мережі facebook бережанці опублікували звернення, у якому просять підтримки і закликають небайдужих людей долучатися до спільного вирішення проблеми, - повідомляє tenews:

                                           ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ
мешканців Бережанщини, діячів культури, мистецтва, освіти, преси, духовенства.

Ми, мешканці Бережанщини, глибоко обурені ситуацією у радіоефірі нашого району.
Ситуація свого роду є унікальною – населення району, яке на 99% є україномовним, на 25-му році незалежності української держави позбавлене можливості слухати ФМ радіо з українським культурним контентом і взагалі рідною мовою.

Натомість, діяльність єдиного у районі розважального ФМ «Радио Пятницы» з його чужим для українців репертуаром у часі війни більше виглядає як ідеологічна диверсія. В той час, коли наші земляки кладуть життя на сході України, тут в тилу, нам ( і, що найстрашніше, нашим дітям) насаджують ворожий «русский мір» та ще й у вигляді низькосортної російської попси і шансону.

Звернення Бережанської влади до Міністра інформаційної політики України не дало результатів. Із Нацради відповіли: програми ДП «Новий обрій» («Радио Пятница») відповідають вимогам Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Така відповідь ще більше обурила бережанців і тепер місцевим мешканцям не залишається нічого іншого, як самотужки відстоювати свою українську хвилю, аби на ній звучала українська музика, українська пісня і щоб на цій хвилі мовили українською.

Тривають мистецькі акції протесту, збір підписів учнів шкіл, працівників культури та освіти. Але цього недостатньо, щоб у наших приймачах найближчим часом лунали українські пісні.



Тому ми звертаємось до всіх небайдужих про допомогу!

Запрошуємо до співпраці продюсерів, власників українських (за духом) радіокомпаній, культурних, громадських та політичних діячів, журналістів, юристів та й просто патріотів. Будемо вдячні за будь яку допомогу, яка дасть позитивний результат у нашій боротьбі за рідну мову та проти окупації нашого культурного простору.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео