Литовські та українські художники проведуть майстер-клас для тернопільських дітлахів

17 та 18 травня в Тернополі проходитиме ІІ тур творчих майстерень для дітей за участі ілюстраторів з Литви і України. Захід відбудеться в приміщенні Галереї "Бункермуз", що на бул. Тараса Шевченка, 1.

На творчій майстерні ілюстратори обох країн та режисер театру об'єктів Са́улє Дяґуті́тє («Театр на столі») поділяться з українськими дітьми своїми ідеями, досвідом та умінням. Відомі професіонали ілюстрації і маленькі учасники майстерні будуть творити нові історії, їх намалюють, виріжуть, розфарбують, інсценують і озвучать. Врешті, створений на творчій майстерні результат, опиниться на екрані: найцікавіші моменти майстерні будуть зафіксовані у коротенькому  відеосюжеті.

Творча майстерня проходить в рамках найбільшого спільного міждержавного проекту Литви та України «Литва-Україна. Культурне партнерство 2016». Окрім представлення українській аудиторії різноманітної і багатогранної сучасної литовської культури, проект покликаний укріпити культурні зв’язки, підтримати та сприяти розвитку тісного співробітництва та обміну досвідом між обома державами. Впродовж року українці матимуть можливість ознайомитися з таким проявами литовської культури, як фотографія, архітектурний дизайн, література, музика, театр, мистецтво та мода.

У творчих майстернях візьмуть участь: Христина Лукащук, Дмитро Кузьменко, Юлія Пилипчатіна, Паулюс Юодишюс (Paulius Juodišius), Єва Бабілайтє (Ieva Babilaitė), Сауле Дегутітє (Saulė Degutytė).

Вибір читачів за тиждень

Відео