На футбольних полях області зіграє українська діаспора

Розширити кордони матчів з футболу серед команд української діаспори вирішили організатори V міжнародного турніру. Цього року його відкривають у Тернополі 18 травня.

- Проведемо ігри в Тернополі, Бережанах, Збаражі, Скалаті, Микулинцях, Гаях Великих,  - розповідає представник міжнародного об’єднання ГО «Четверта хвиля» Ігор Бокій. – Для учасників зробимо екскурсії перлинами області. Цього року будуть команди із Білорусії, Молдови, Іспанії, Румунії.

Також учасниками стануть футболісти зі Спілки українців з Придністров’я. Зарошували на турнір і представників діаспори з Росії.

- Ми вели переговори з командою з Росії, але через певні моменти вони таки не приїхали , - додає Ігор Бокій. –  Відмежовувати через історичні чи політичні моменти нікого не будемо.

Відкривають турнір завтра о 10 год. на центральному стадіоні.

- Ми визначатимемо кращих гравців та кращі команди, - говорить начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту  міськради Микола Круть. - Нагородження проведемо 21 травня на Співочому полі у рамках мистецького заходу. Таким чином поєднаємо спорт і фольклор.

Фінал ігор відбудеться 21 травня на стадіоні о 14 год. А урочисте закриття розпочнеться о 17 год. на Співочому полі у парку «Національного відродження».

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео