Перші призовники з Тернопільщини приступили до строкової служби (фото, відео)

Під час весняного призову планове завдання для області складає близько 500 осіб. Хлопців, які в подальшому стануть військовослужбовцями, відправляють нести службу в пунктах постійної дислокації військових частин.

- За час Вашої підготовки і навчання ви змужнієте, навчитесь фахово захищати рідну землю та станете гідними представниками нашої патріотичної Тернопільщини, - сказав військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський.

Спочатку призовники поїдуть у навчальні центри, і лише після цього приступлять до служби у Збройних Силах України.  

- Сьогодні, як ніколи, наша держава, яка знаходиться в стані війни, потребує справжніх захисників, тому саме ви робите популярною службу у Збройних силах України. Ви вчитесь і усвідомлюєте, що саме ви можете побудувати власну кар’єру, - подякував призовникам за відвагу голова обласної держадміністрації Степан Барна.

Проводжати призовників прийшли рідні та представники місцевої влади. Очільник області вручив майбутнім військовослужбовцям набори першої необхідності, які їм знадобляться під час служби. 

Нагадаємо, що військовослужбовців строкової служби не будуть залучати до проведення АТО на Донбасі – вони служитимуть у місцях постійної дислокації військових частин, які знаходяться далеко від зони військового конфлікту. У всякому разі про це запевнили представники обласного військкомату.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео