Середній рівень зарплат на Тернопільщині частково зріс

Однак порівняно із загальноукраїнськими показниками, область і далі на останньому місці. Крім цього, загострюється проблема безробіття, а деякі підприємства ще й боргують заробітну плату.

За рівнем соціально-економічного розвитку Тернопільська область на чотирнадцятому місці в Україні, – такі оптимістичні думки висловлюють чиновники з ОДА. Минулого року регіон був на двадцятому місці, пише зз. Проте незважаючи на ці позитивні тенденції, в області зафіксовано спад у найприбутковішій галузі – сільському господарстві.

«У Тернопільській області простежується тенденція зростання обсягів виробництва промислової продукції, частково збільшилися обсяги зовнішньої торгівлі. Однак простежується спад у сільському господарстві. Це прикро, оскільки Тернопільщина – аграрний регіон. Щодо середнього рівня заробітної плати, то він збільшився на 26 відсотків, однак реальні доходи зменшилися. Це пов’язано з певними економічними тенденціями, які актуальні для країни загалом», – відзначають у департаменті економічного розвитку ОДА.

Приватних підприємців Тернопільщини просять підвищити зарплату для своїх працівників, як мінімум до трьох тисяч. Аргументують це прохання зменшенням податкового навантаження.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео