Тернополяни відгородились від мерії червоною стрічкою (фото, відео)

Червона стрічка відділяє від сьогодні, 17 травня, Тернопільську міськраду від жителів міста. У такий спосіб активісти продемонстрували закриті дії керівництва щодо забудови Тернополя.

- Цю червону лінію керівники міськради зробили самі, ми лише підтверджуємо відмежування влади від людей, - каже представник ГС «Рада Бізнесу Тернополя» Любов Вовк. –У Генплані червона лінія визначає межу дозволених місць для забудови. Ця лінія не погоджена з громадою Тернополя. Вимоги виправити документ ігнорують. Межу закону – переступають.

За словами активістів, вони виявили ряд порушень у Генплані та подали їх на розгляд у поліцію. Незважаючи на це, у мерії продовжують процес затвердження документу.

- Про засідання щодо внесення змін громаду не інформують, слухань не збирають, про затверджені зміни не повідомляють, наші поправки не враховують, - обурюється представник ГО «Правовий погляд» Едуард Міляновський. – Є конкретні приклади, коли на певній ділянці землі після засідань з’являється власник. У результаті її таки не повертають до меж зеленої зони.

ГенплануТернополя немає у відкритому доступі. Тож показати його громаді та прислухатись до її пропозицій – головна вимога активістів.

- Нехай поліція оприлюднить висновок щодо наших зауважень. А поки  - процес затвердження Генплан потрібно призупинити, - додає Любов Вовк.

Із мерії до активістів пояснити ситуацію не вийшов жоден представник.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео