Тернополяни змушені бронювати квитки на потяг за місяць, щоб добратися до Києва

З Тернополя дуже складно добратися потягом до Києва. Місця бронюють у перші години з відкриття продажу. Щоб розвантажити цей напрям, необхідні додаткові потяги. Проте «Укрзалізниця» такої можливості наразі немає.

Тернополянка Уляна навчається у столиці України, вона добирається туди кожного місяця приватними автобусами. Дівчина каже, що квитків на потяг постійно не вистачає. «Потрібно десь за два-три тижні бронювати квитки, але я так не можу, бо не знаю завчасно, коли буду виїжджати. Тому доводиться доїжджати маршрутками. Вартість квитка приблизно однакова. Оскільки на вихідних квитки на потяг дуже дорогі», – розповідає ЗЗ Уляна.

«Тернопіль-Київ» – найбільш популярний маршрут у тернополян. На залізничному вокзалі кажуть, що квитки на потяг потрібно бронювати або купувати за сорок п’ять діб. Пізніше місць може не бути. Вирішити це питання «Укрзалізниця» намагалася «Столичним експресом». Проте вартість квитка другого класу на цей потяг вдвічі вища від звичайного, квиток першого класу значно дорожчий від місця в купе. Тому курсує експрес «Тернопіль-Київ» напівпорожній. Відтак найбільш прийнятний варіант для тернополян – приватні автобуси. Відправляються ці автобуси не від автовокзалу, чи легально – теж питання.

«На Київ – це проблематичне питання вже багато часу, зокрема такі дні як п’ятниця та неділя. Це питання ми намагалися вирішити – вели додатковий поїзд «Тернопіль-Київ», інтерсіті, він швидкісний, прибуває до Києва о шостій годині. Проте квитки на цей потяг теж треба бронювати хоча б за кілька днів», – відзначив начальник Тернопільського залізничного вокзалу Михайло Жуков.

Поки не призначать додаткових потягів, тернополяни змушені бронювати квитки на потяг за місяць або їздити маршрутними автобусами.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео