У День Європи молоді розповіли про відомих тернополян (фото)

Відкрита зустріч «Бібліотека особистостей» відбулася сьогодні, 17 травня, у бібліотеці Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Захід, який зібрав чимало студентів і гостей вишу, приурочили до Дня університету і Дня Європи.

Власне, «Бібліотека особистостей» - це нова форма інтерактивного спілкування для налагодження зв’язків із непересічними людьми нашого краю.

- Ми, українці, є нацією, яка пишається собою. Ми повинні навіть поділитися своїми надбаннями, здобутками у Європі, - каже ініціатор проекту - заступник декана факультету економіки і менеджменту Тетяна Винник. – У нас є ким і чим пишатися. Насправді, українська земля, Тернопільщина зокрема, - багата відомими людьми, знаними у світі особистостями.

Присутнім розповіли про наших земляків, які стали знаними на увесь світ. Серед перших у цьому списку був патріарх Української греко-католицької церкви Йосип Сліпий.

- Безперечно, ви його знаєте і неодноразово чули про цього велета, велета українського народу, ісповідника віри патріарха Йосипа Сліпого, - розповідає капелан університету, отець Ярослав Шевчук. – А він народився і перші кроки зробив на Тернопіллі. Майбутній патріарх Української греко-католицької церкви народився 17 лютого 1892 року в заможній християнській родині у селі Заздрість. Це – зовсім недалеко від Тернополя, близько 30 кілометрів.

Додам, гостями «Бібліотеки особистостей» були і наші сучасники, які створили власний бізнес і добилися значного успіху у цій справі: керівник ТОВ торговий дім «Інтеграл» і співзасновниця та голова громадської організації «Рідний Край» Ольга Колос, віце-президент міжнародної торгової палати ICC Ukraine з питань регіонального співробітництва Тарас Демкура, а також власник мережі ресторанів «Самогонна ресторація» Михайло Гросуляк. Окрім того, студенти познайомилися із головою Регіональної ради підприємців Тернопілля Володимиром Гевком та іншими відомими краянами. Взяли участь у заході також голова обласної держадміністрації Степан Барна і начальник відділу туризму ОДА Назар Яворський.

Усі доповідачі були єдині в думці – слід забезпечити формування позитивної громадської думки жителів області щодо підтримки державної політики у напрямку вступу до Європейського Союзу.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео