Піша проща до Зарваниці спільноти "Матері в молитві" УГКЦ (фото)

13-15 травня відбулася ІХ піша проща християнського руху-спільноти «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та митрополії до Марійського духовного центру «Зарваниця» приурочена року Божого Милосердя.

З благословення Владики Василія (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського, у п’ятницю, 13 травня, по завершенні Святої Літургії, яку очолив духівник спільноти «Матері в молитві» о. Василь Чамарник у храмі святого Пантелеймона Цілителя, розпочалася піша хода за участю зареєстрованих понад 500 учасників. Серед них: жінки-матері, батьки, діти та сивоголові бабці й дідусі.

Дорогою понад 50 км впродовж двох днів матері безперестанно молилися, співали пісні, слухали духовні роздуми і разом з тим зносили усі труднощі та випробування, які стали доповненням та свідченням діл милосердя. 

«Однак найбільше вразила нас, після проливного дощу, несподівана, тепла, окрилена зустріч та благословення для кожного прочанина від нашого духовного батька Митрополита Василія, який влучно звернувся до нас: «Це не дощ, дорогі матері, це сльози тих матерів, які втратили своїх синів на війні», - розповідає о. Василь Чамарник.

Дорогою до Зарваниці прочанська спільнота зросла до понад 900 осіб.

Помолитися разом з матерями та принести на жертовник всепалення материнські прохання та намірення прибув Владика Митрополит Василій Семенюк, який у суботу вечором та неділю зранку очолив Архиєрейську Божественну Літургію. У часі проповіді Архиєрей подякував матерям за дар материнства та просив безперестанно молитися за своїх дітей: «Бути сучасною, християнською мамою сьогодення, це постійно народжувати та духовно відроджувати своїх дітей через молитву».

Кульмінацією події була спільна материнська молитва біля купелі святої Анни усіх спільнот «Матері в молитві» Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, учасників Бучацької єпархії, Кам’янець-Подільської єпархії, представників зі Львова, Золочева, Івано-Франківська, Миколаївської та Вінницької областей.

tze.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео