За багату вишивку на сорочках тернополяни платять 12 тисяч

Вишиті блузки, сукні, клатчі та чобітки продають на ринку і в магазинах Тернополя. Ціни на такі вироби доходять до 12 тисяч гривень.

У моді залишаються борщівські вишиванки, які коштують недешево через копітку роботу насиченого узору. Поруч із такою яскравою вишивкою актуальними є роботи білими нитками.

- Машинна робота коштує від 900 гривень, - говорить консультант магазину «Барвиста вишиванка» Людмила. – А ручна - може вартувати і 12 тисяч. Це якісна робота, вишивки і мережива на дорогій тканині з дорогими нитками. Є вишиванки такого плану і за 4 тисячі. Усе залежить від складності та кількості узору. Орнамент - дешевший, вишивка квітів – дорожча. Сорочка, вишита бісером, коштує від 2100 грн.

У магазині продають сімейні комплекти з однаковими узорами для батьків і діток. Консультанти радять купувати вироби купонами і шити їх під свою комплекцію.

На ринку Тернополя вишиванки дещо дешевші. Робота нитками вартує від 500 до 1000 гривень.

- Повертаємось до борщівських вишиванок. Це насичений узор на темному фоні із вишитими рукавами і манжетами, - каже продавець Наталія Сидор. – Такі у нас коштують в межах 800 гривень

Вишиті сорочки бісером на ринку вартують від 2 тисяч.

- Заготовки на блузки продаємо за 250 гривень, - розповідає продавець Світлана Лисак. - Сьогодні, у День вишиванки, були знижки. Бісеру для елементарної роботи піде на 250 гривень. А ціна залежить від складності узору.

Оксана БУЧКО

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео