Дмитру Лабуткіну та Назарію Сикліцькому відкрили меморіальні дошки

Меморіальні дошки на фасаді 23-ої школи відкрили 20 травня випускникам, які героїчно загинули під час проведення АТО.  Портрети Дмитра Лабуткіна та Назарія Сикліцького відтепер нагадуватимуть учням про обов’язок продовження боротьби.

Капітан ІІІ рангу Дмитро Лабуткін загинув у зоні АТО у лютому 2015 року під Дебальцево.

- Коли прийшла звістка про смерть Діми, ми думали – провокація, - згадує його класний керівник Ярослава Попко. – Але правда виявилась сумною. Він тішився кожній звістці від друзів, тішився дружиною та донечкою. Однокласники любили і поважали його.  Ми завжди будемо пам’ятати його усмішку і щире серце.

Назарій Сикліцький загинув у лютому 2015 року під час пожежі у батальйоні “Збруч”. 

- Назар – із близнят, ріс у багатодітній сім’ї, - каже його мама. – Він завжди був лідером. Його брат-близнюк був поруч постійно. Усе робили разом, та лідирував Назар. Він умів спокійно розподілити обов’язки та знайти вихід із різних ситуацій. Інколи в сім’ї була недостача грошей. Але ми намагались дати дітям найголовніше у вихованні, не дивлячись на обставини. Повістка повторно їхати в АТО прийшла лише Назару, поїхав без Максима. Від того часу брати вже не разом.

Вшанувати пам’ять героїв зібрались рідні, близькі, учні, вчителі, знайомі та незнайомі жителі, влада міста, духовенство.

- У 2014 році багато українців зрадили військовій присязі, - додає заступник мера Леонід Бицюра. – Завдяки вірності таких хлопців ми маємо шанс відбудовувати Україну.  Їх жертва – плата нашого нерозуміння та пасивності щодо відродження держави протягом років.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео