У науковій бібліотеці презентували збірку «Добрих історій»

«Маслинами на десерт» та розмовами про подорож до Шотландії заслужений журналіст України, письменник, автор восьми романів, Олександр Вільчинський «частував» відвідувачів Тернопільської обласної наукової бібліотеки.

19 травня відбулась презентація збірки творів сучасних українських письменників «Маслини на десерт: Добрі історії», співавтором якої є Олександр Вільчинський. Книга включає оповідання Галини Вдовиченко, Василя Габора, Володимира Єшкілєва, Степана Процюка, Наталії Рощиної та Кузьми Скрябіна.

- Це оповідання, що увійшло до збірки, я почав писати ще в 1987 році, а книга, у яку вперше увійшло це оповідання - у 1989, - розповів пан Олександр. – Тоді я мешкав за 70 км від Одеси. Моя пригода без житла тривала весь мій «одеський період» - 5 років. Героєм оповідання є Боня – Боніфацій, дивний був чоловік, у нього складна доля.

Письменник розповів про історію із життя, коли мешкав в гуртожитку від ботанічного саду, а згодом деякий час проживав у квартирі Боніфація. Чоловік не брав з нього грошей, лише щовечора сідав з паном Олександром за гру в карти, де молодий письменник почав навмисне піддаватися і віддавати по 3 рублі кожного дня:

- І так тривало до того часу, доки у мене не закінчилися гроші, - вів розмову письменник.

Прочитавши оповідання читач заглибиться у спогади, у одну з пройдених сторінок життя автора.

Крім того, аудиторію цікавила подорож, звідки нещодавно повернувся Олександр Вільчинський. Бесіда тривала близько півтори години. Студенти, відвідувачі, працівники бібліотеки і представники ЗМІ мали змогу задати питання, які найбільше їх цікавили і перейняти враження від подорожі та творчого шляху автора.

Ще один маленький секрет Олександр Казимирович Вільчинський розкрив шанувальникам своєї творчості – книга, яку розпочав автор у Шотландії, побудована на контрастах життя:

- У нас в сім’ї близько 15 альбомів переповнених старими фотографіями, а також є діти, онуки, які закидають мене фотографіями через інтернет, тому щось напишеться про це. – каже він. - Можливо десь в ритмі контрастів буде мій наступний роман.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео