Зарплату не нарахували, а гроші вкрали

Мешканці Тернопільщини продовжують легковажити та повідомляють конфіденційні дані незнайомцям по телефону. Втратив заощадження і 57-річний житель обласного центру.

Псевдопрацівник банку зателефонував до чоловіка 18 травня. Повідомив, що на картку через збій системи не зараховується зарплата. Попросив вказати усі дані, аби відновити роботу банківського рахунку. Тож тернополянин, не підозрюючи лихого, повідомив абоненту усю конфіденційну інформацію щодо банківського рахунку. В результаті, з картки зникла уся  готівка майже десять тисяч гривень. Про зняття з рахунку усіх коштів потерпілий довідався через смс-сповіщення. Поспішив за допомогою в поліцію. За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження.

Вкотре нагадуємо – не довіряйте незнайомим людям! Банк ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, адже вона багаторазово дублюється. Якщо навіть її буде втрачено, у банку завжди є резервна копія. Працівники фінансової установи за допомогою мобільного зв’язку ніколи не проводитимуть операції щодо  зміни паролів переказу коштів чи продовження строку дії картки.

Тож ні в якому разі не надавайте  дані своєї картки навіть людині, що представилася співробітником вашого банку, а тим паче покупцям чи продавцям інтернет-сайтів.

У випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі перевести гроші, збільшити строк дії картки, і при цьому вимагають  захисні дані, кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте 102.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео