Агро-новини 22 травня

Новини аграрного сектору.

Аномальний снігопад знищив урожай малини у Сербії.

Сніг, який несподівано випав на заході Сербії на початку тижня, став згубним для врожаю малини країни, повідомляє «АПК-інформ: овочі і фрукти».

Для більшості місцевих фермерів вирощування ягідних культур є єдиним джерелом доходу. Сніг у травні — явище у країні досить рідкісне.

«Тут 90% жителів займаються вирощуванням малини. Цей сніг - справжня біда для нас. Ми навіть і не знаємо, що нам тепер робити. Багато отримали збитки», - сказав місцевий житель.

Земля коштуватиме $3-$5 тис./га — думка.

На «чорному» або «сірому» ринку ходять ціни близько $1-$1,5 тис./га землі.

"Зараз на «чорному» або «сірому» ринку ходять ціни близько $1-$1,5 тис./га землі",- заявив в інтерв'ю «НВ бізнес» голова Держслужби з геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк.

«Коли запуститься ринок, він стане білим і прозорим, я думаю, що ця ціна може становити і до $3-$5 тис./га», - зазначив він.

За його словами, все залежить від стану економіки держави, від стану світових ринків сільгосппродукції, від капіталу, який є в аграрній галузі.

«Насправді точну відповідь на це питання ми отримаємо тільки тоді, коли ми відкриємо ринок і проведемо хоча б серію аукціонів на держземлі», — додав пан Максим.

В Україні спостерігається тотальний профіцит молока.

В Україні спостерігається тотальний профіцит - реалізація молочки на свята обвалилася, а виробництво сировини, навпаки, збільшилося за рахунок різкого зростання в господарствах населення, повідомляє «Інфагро».

Офіційні дані виробництва молока за квітень підтверджують факт уповільнення падіння тренда у порівнянні з минулим роком.

Надої молока в Україні за результатами чотирьох місяців склали 2 892 тис. т, що лише на 0,9% нижче торішнього показника. Хороші темпи показує категорія сільгосппідприємств (+3,2%), але зниження у господарствах населення триває (-2,5%) і тягне загальний результат вниз.

Кількість корів у країні традиційно скорочується — на 1 травня в усіх категоріях господарств їх налічувалося 2 190 тис. голів.

Огляд підготував Орест САРМАТСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео