Безробітних жінок навчали техніці канзаші

У Бережанському райцентрі зайнятості відбулося чергове засідання клубу «Берегиня». На зустріч із безробітними жінками завітала молода майстриня Оксана Стефанів.

«Хочу поділитися з вами своїм захопленням, - звернулась до присутніх. - Мова йде про чудові квіти, виготовлені у техніці канзаші. Це прикраси для волосся, які використовувалися і використовуються у традиційних японських, а також китайських зачісках: різноманітні шпильки, палички, заколочки, гребінці. Інколи така прикраса коштувала більше, аніж кімоно. Про ці квіти і про те, як їх робити, я дізналася з Інтернету, коли перебувала у декретній відпустці. Дуже хотілося, щоб і у моєї маленької донечки були такі квіточки. З цього й усе почалося. Виготовлення прикрас із тканини стало моєю улюбленою справою і… додатковим маленьким заробітком».

Оксана Стефанів провела майстер-клас для учасниць засідання, які з допомогою майстрині навчилися виготовляти елементи для прикрас: яскраво червоні маки, рожеві троянди, ромашки, різноманітні листочки... Також Оксана презентувала присутнім виставку своїх готових виробів.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео