Бійці АТО показали тернопільським школярам «війну»

Близько 80 учнів тернопільських шкіл взяли участь у військово-патріотичному вишколі «Ветерани патріотам!», який відбувався за участі учасників бойових дій на території комбайнового заводу у Тернополі.

Впродовж майже семи годин школярів навчали, як поводитися із вогнепальною зброєю та правил поведінки на початку військових дій. Надзвичайно цікавим та змістовним для учасників став захід через те, що свого роду тренування провели і учасники ВМГО «Сокіл», і інструктори – власне учасники бойових дій з ГО «Об'єднання ветеранів-учасників бойових дій та інвалідів війни» з позивними «Мамонт», «Житон», «Кот», «Адік», «ПітБуль», та інструктори ГО «Білі берети» з позивними «Норд» та «Лівий». Адже саме спілкуючись із тими, хто захищав Україну на лінії бою, молодь виховує в собі повагу до країни та стремління її захищати, повідомляє 0352.

Особливу подяку висловлюють керівнику Головного управління Нацполіції Тернопільщини Олександру Богомолу за те, що дозволяє та сприяє інструкторами, які дійсно бачили війну на власні очі, у проведенні таких вишколів саме для молоді.

- Вважаю, що майбутнє тільки за молоддю, – підсумував Роман «Мамонт». – Якщо навіть зараз ми армію посилимо, зробимо її потужною, то все одно виграш не за нами, виграш тільки за майбутнім. Поки ми по поколіннях не переживемо це все, наші діти не виростуть з правильним моральним і психологічним настроєм і фізичним, доти в нас порядку не буде в країні.

До слова, вишколи для школярів міста та області проводяться регулярно. Для організації чи участі звертатися до представників вище згаданих організацій.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео