У Тернополі стало складніше отримати візу у Польщу

У візові центри Польщі в Рівному, Луцьку та Тернополі тепер можна записатися тільки по телефону.

Про це повідомляє сайт візового центру, передає tourdream.net.

Там же зазначено шість номерів телефонів, серед яких три мобільних (оператори Vodafone, Kyivstar і Life). Представники турбізнесу відзначають, що таке нововведення ускладнить і без того непростий процес подачі візових аплікацій, оскільки з додзвоном в call-центр і раніше бували складності.

«Завжди є категорія туристів, які не хочуть записуватися самостійно. Ми їх записуємо самі. Але дослідним шляхом встановлено, що номер абонента фіксується і після кількох дзвінків вноситься в «чорний» список. Крім того, в call-центр неможливо зателефонувати з прихованого номера», – розповіли в одній з туркомпаній.

Є й інша проблема. За словами директора луцького турагентства «Клеопатра» Жанни Наумчук, у візовий центр неможливо записатися на найближчі дні. На її думку, це пов’язано не тільки з традиційним збільшенням турпотоку ближче до літнього сезону, але і із збільшенням кількості тих, хто їде в Польщу на заробітки. Причин, через які ускладнилася технологія подачі документів, у візовому центрі не коментують. Експерти припускають, що це пов’язано з випадками зловживань з боку візових посередників, які брали з клієнтів плату за онлайн-реєстрацію. Втім, вихід є.

«Подавати документи можна не тільки за місцем прописки, але і за місцем офіційної роботи. І це може бути альтернативою для тих, хто прописаний в Рівному, Луцьку чи Тернополі, а працює, наприклад, у Києві», – відзначає фахівець туркомпанії «Сакумс» Тарас Кузів. При цьому слід пам’ятати, що оплачувати візовий збір треба виключно у відділеннях одного з двох конкретних банків міста, що відноситься до консульського округу, в якому турист збирається подати візові аплікації у візовий центр.

«Це правило легко випадково порушити, оскільки плата за послуги візового центру стягується попередньо. Тільки після цього видається квитанція з кодом, за яким можна записатися на подачу документів», – нагадав Тарас Кузів.

     

Вибір читачів за тиждень

Відео