Тернопіль втратив статус головного міста на "своїй Богом даній землі"

Місцеві піарники ВО "Свобода" ще у 2010 році придумали слоган передвиборчої компанії для своєї політичної сили: перемоги почнуться з  Тернополя.

З Тернополя вони дйсно почалися.

У 2010 році свободівці перемагають на виборах до Тернопільської міської ради, отримують більшість серед депутатів та посаду міського голови. Роком раніше свободівцям мало що бракнуло до отримання більшості в обласній раді (на дочасних виборах), однак послідовники Тягнибока тоді здобули посаду голови обласної ради та мали на той час найбільшу фракцію.

В останні роки режиму Януковича Тернопіль делегував до Парламенту Олексія Кайду - теж свободівця, а після Революції гідності головою обласної державної адміністрації було призначено свободівця Олега Сиротюка.

Здавалося б, всі козирі у тягнибоківців на руках. Спихнути відповідальність ні на кого не вдасться і мешканці Тернопільщини зможуть нарешті відчути на ділі, втілені в реальність полумяні виступи націоналістів.

Однак, український народ мудро каже: не головне перемогти, головне - втримати перемогу.

Перемоги таки почалися з Тернополя, але партійний прапор свободівців виявився настільки забруденим, що довіру тернополян після місцевих виборів 2015 року вони вже не повернули.

Тепер партія Тягнибока обрала для себе нове місто для політичних експериментів - Івано-Франківськ.

Про те, як "Івано-Франківськ стає базовим електоральним містом для ВО "Свобода"" пише Роман Кравець на "Українській правді".

За словами автора, завдання, яке "Свобода" цілком може здійснити в Івано-Франківську – це зробити з міста базовий регіон для майбутніх парламентських виборів. Для цього вони повинні показати свою ефективність у місті.

Доходило навіть до того, що "міський голова (Марцінків) заявив, що мусить погодити дозвіл (на встановлення літнього майданчика), адже має доручення від лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

"У мене є особисте доручення Тягнибока голосувати за це рішення, бо цей підприємець (власник  – УП) підтримував у важкі часи "Карпатську Січ", – сказав тоді Марцінків.

Тому, незважаючи на появу інформації про зловживання чи корупцію, найближчими роками Івано-Франківськ залишатиметься під цілковитим впливом ВО "Свобода".

Вибір читачів за тиждень

Відео