Тернопільським водіям продавали фальсифіковане пальне

На власній заправці фальсифікований бензин «А-95» та «А-92» підприємець реалізовував бюджетним установам Бережанського району.

заправкаПід час санкціонованих обшуків вилучено палива на суму понад 185 тисяч гривень, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

До оперативників Управління захисту економіки (УЗЕ) в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції надійшла інформація щодо реалізації неякісного пального на території Бережанського району.

Працівники встановили, що до протиправної діяльності причетний місцевий підприємець, який здійснює продаж фальсифікованого бензину на власній АЗС, здебільшого бюджетним установам.

Слідчими ГУ ДФС у Тернопільській області було відкрито кримінальне провадження за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження та на підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки спільно з працівниками фіскальної служби провели санкціоновані обшуки на автозаправній станції та у помешканні підприємця.

Правоохоронці вилучили близько 5,4 тисяч літрів бензину марки «А-95» та понад 3 тисячі літрів бензину марки «А-92». Вартість вилученого палива сягає 185 тисяч гривень.

За реалізацію неякісного палива бізнесмену загрожує покарання у вигляді штрафу від 17-ти тисяч до 34-х тисяч гривень.

Вибір читачів за тиждень

Відео