У Тернополі патрульні склали протокол на автомобіль, який не фігурував у правопорушенні

Тернополяни спочатку сплатили штраф у банку, а потім додивились, що поліцейські «оформили» інший їхній автомобіль, який в той час нерухомо стояв у садочку обійстя. У патрульній поліції обіцяють провести службову перевірку, повідомляє 20 хвилин. За фактами, де інспектори припустились помилки, просять звертатись в управління патрульної поліції.

Патрульні поліцейські склали постанову на мешканця Зборівського району, водія автомобіля «Мерседес-Віто», який неправильно припаркувався поруч з авторинком «Мотор». Він зупинився ближче, ніж за 10 м від пішохідного переходу. Це сталось 22 травня близько 15.00. Ніби пересічна подія, якби не одне «але».

Водій погодився, мовляв, так – порушив.

- Ми поїхали до банку, сплатили штраф, зазначений у постанові, - розповіла дружина водія пані Анна. - Лишень коли взяли до рук квитанцію, побачили, що патрульні оформили протокол на інше авто – «Фольксваген Т4». Це теж наша машина. Але ми саме приїхали купувати для неї деталі. Бо вона не на ходу і в цей час стояла у нашому дворі у садочку.

Жінка, каже, шокована. Бо протокол оформляли досить довго. За цей час, зізнається, навіть встигли посперечатись з патрульними. Адже, каже пані Анна, поліцейські ніби умисне не помічали «Москвич», припаркований значно ближче до переходу, аніж стояла їхня машина.

- Я ще поцікавилась у поліцейських, чого тієї машини «не бачите»? – пригадує жінка. – А вони мені відповіли, мовляв, то інвалід І групи тут поставив. Я все розумію, але ж ніби всі учасники дорожнього руху перед законом рівні. Чому іншим можна, а нас оштрафували. Ще й з помилками в протоколі. Виходить, ми даремно сплатили штраф? Жінка припускає, що її чоловік дав поліцейським кілька документів. Можливо, серед них був і техпаспорт на «Фольксваген». І що вони, хвилюючись, не звернули на це увагу.

- Але як могли поліцейські, оформляючи, не відрізнити «Мерседес» від «Фольксвагена»? – обурюється зборівчанка.

За цим фактом буде проводитись службова перевірка, запевнив начальник управління патрульної поліції м. Тернополя Володимир Струк.

- Ми розберемось в цій ситуації в рамках проведеної службової перевірки, - запевнив Володимир Струк.

Максимальне покарання, яке «світить» інспектору в разі підтвердження його помилки, - догана. А це суттєво вдарить по зарплаті. За такими фактами, коли інспектори припустились помилки, - тернополяни можуть звертатись в управління патрульної поліції, за адресою: вул. Котляревського, 24, каже Володимир Струк.

– Кожен з таких фактів розглядатимемо і вивчатимемо – всі без винятку. Щодо того, що інспектори нібито відпустили інваліда І групи, головний патрульний міста каже, що керувались копи, скоріш за все, ст. 22 Андмінкодексу. Йдеться про можливість звільнення від адмінвідповідальності через малозначність правопорушення. На місці враховуються обставини: скажімо, людина попросила вибачення і одразу усунула порушення. Ми не знаємо, яка там була ситуація, - каже Володимир Струк. - Можливо, водій, «Москвича» попросив вибачення і одразу переїхав. А з водієм іномарки почалась суперечка. Нехай звертаються в управління – будемо з’ясовувати. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео