Олег Барна – за оподаткування «елітних» пенсій

Народний депутат Олег Барна висловився за оподаткування надвисоких пенсій в Україні.

Однакові пенсії як для тих, хто виконував висококваліфіковану роботу, так і некваліфіковану, є незаконним рішенням. Про це заявив народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна в ефірі телеканалу «Еспресо.ТВ».

«Надвисокі пенсії, котрі були нараховані за «особливими» правилами (не так як простим людям) і котрі у 20-80 раз перевищують мінімальну пенсію є антинародними», – зазначив народний депутат Олег Барна.

Політик наголосив, що вік виходу на пенсію необхідно повернути до 55 і 60 років, дозволити виходити на пенсію за вислугою років, щоб звільнити місце для молоді.

«Високі пенсії для працюючих пенсіонерів є необґрунтованими поряд із тисячами безробітних молодих спеціалістів (окрім специфічної, наукової чи такої, де не можуть обійтися без висококваліфікованого спеціаліста (експерта), досвід котрого пов’язаний з віком). Якщо ми не можемо за законом відмінити такі надвисокі пенсії, то ми повинні оподатковувати ці «елітні» пенсії, а податок направити на збільшення мінімальних», – сказав депутат.

Петро Овчарик

 

Вибір читачів за тиждень

Відео