Чергове мобільне шахрайство: зловмисники обдурили тернополянку та мешканця Козівського району

Продовжують люди вірити невідомим дозвонювачам та в паніці віддавати пройдисвітам кровні заощадження.  26 травня у шахрайську пастку потрапили ще двоє мешканців області.

5 тисяч гривень тернополянка віддала зловмисникам за порятунок сина. Сценарій старий і давно відомий, однак вкотре спрацював. До жінки зателефонував псевдопрацівник поліції та розповів чергову байку про кримінальний вчинок родича. Зазначив, що уникнути відповідальності можна, слід лише терміново передати поліцейським готівку. Бідолашна зібрала усі заощадження, що мала і винесла їх шахраю., який чекав біля під’їзду. Як і більшість постраждалих від подібного злодіяння, жінка не здогадалася одразу передзвонити сину. Лише коли той зателефонував сам, зрозуміла, що її ошукали.

У таку ж пастку порапив мешканець села Бишки Козівського району. До старенького пенсіонера шахрай подзвонив на стаціонарний телефон. Цього разу гроші захотіли іноземні поліцейські, бо ж накриміналив онук зі слів афериста, в Польщі. Однак пообіцяв посприяти аби онука відправили додому та закрили провадження.  Переляканий родич онук, якого по справах дійсно часто їхав до сусідньої країни, одразу повірив незнайомцю.

Чоловік задля переказу коштів подався аж до райцентру Бережани. Однак перевести 600 доларів не встиг, бо до нього у цей час зателефонувала донька. Вона повідомила, що з сином усе гаразд і одразу зателефонувала правоохоронцям. За фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження.

Правоохоонці вкотре застерігають краян бути розсудливими, а головне не панікувати. Почувши погані новини у слухавці, ретельно перевірте інформацію. Навіть запитання як звати доньку, сина чи онука вже зіб’є з пантелику аферистів. Однак люди чомусь перестають думати у таких ситуаціях і поспішають віддавати гроші. А саме на це розраховують зловмисники та продовжують криміналити. Не дайте шахраям анінайменшого шансу!

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео