Гіркий присмак меду: черговий "солодкий" злодій обікрав тернополянку

На Монастирищині правоохоронці продовжують боротися з незаконним видобутком каменю та порубкою дерев. За словами Ярослава Побуринного, тимчасово виконуючого обов'язки начальника Монастириського відділення поліції, до них надійшло три повідомлення про екологічне браконьєрство.

Про незаконну порубку дерев повідомила телефоном на лінію "102" мешканка Монастириська. Вона заявила, що у селі Савелівка невідомі рубають деревину. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що працівники ДП Бучацького лісового господарства "Криницького лісництва" здійснюють планову порубку лісу. Усі документи, які надали лісничі для перевірки, відповідають нормам.

Три дерева породи "сосна" вирубав і порізав на території лісу, неподалік села Світле, місцевий мешканець. Чоловіка у ході відпрацювання території виявили правоохоронці. Суму збитків, завданих державі, встановить екологічна служба.

Ще двох винищувачів природи під час рейду піймали правоохоронці на території Дністровського каньйону. В селі Горигляди жителі Бучацького району видобували гравій. За корисними копалинами чоловіки приїхали двома автомобілями. Піщано-гравійну суміш вони вантажили на "Зіл" та "КамАЗ". За попередньою інформацією, бучачани встигли накопати близько десяти кубів гравію. 

По усіх фактах триває перевірка відповідно до якої порушники будуть притягнуті до відповідальності.

Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео