Понад 300 підприємств Тернопілля підвищили зарплату людям

Дотримання платниками податків чинного законодавства про оплату праці контролюють працівники територіальних органів фіскальної служби (ДФС) в області.

Так, протягом січня-квітня цього року на спільних із органами місцевої влади засіданнях комісій фахівці заслухали керівників 15-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, сплати податку на доходи фізосіб і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

  • Відтак у 13-ти підприємствах ліквідували заборгованість у заробітній платі. Йдеться про суму - понад 1 млн. грн. Окрім того, покрили борг із податку на доходи фізосіб (90,8 тис. грн), із єдиного внеску (297,8 тис. грн), - уточнюють у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

Крім того, податківці провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 84 підприємств. Після цього 78 із них ліквідували заборгованість у зарплаті на суму 2,1 млн. грн, а також із податку на доходи фізосіб – 898,4 тис. грн і з єдиного внеску - 2,3 млн. грн.

  • Контролюють фіскали і додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці, - продовжують фахівці. - Відтак з початку року на засіданнях комісій уже заслухали керівників 99 підприємств і організацій, де заробітну плату виплачували у мінімальному чи нижче мінімального розмірах.

За підсумками проведеної роботи, на 90 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 92,5 тис. грн податку на доходи фізосіб і 271,1 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Крім того, із 345 підприємствами та організаціями області провели роз’яснювальну роботу із аналогічних питань. Відтак 317 підприємств підвищили рівень виплати зарплати. Відтак до бюджету надійшло 282,4 тис. грн податку на доходи фізосіб і 503,8 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео